CompactHabit internacionalitza el sistema eMii amb la construcció d’una residència universitària a la ciutat francesa de Pau

11 Març, 2013
Pau residence etudiant student dorm residencia estudiant france frança francia compacthabit
  • Serà el primer projecte de l’empresa a fora de l’estat.
  • Es tracta d’una residència de 217 habitacions i 2 apartaments.

CompactHabit portarà per primer cop el seu sistema de construcció modular fora de l’estat, amb la construcció d’una residència universitària a la ciutat francesa de Pau.

L’empresa catalana, creadora del sistema eMii, -edificació modular integral industrialitzada-, forma part d’un equip d’empreses franceses que ha guanyat el concurs públic de projecte i obra, entre les quals una empresa constructora, dues enginyeries i dues d’arquitectura, per tirar endavant el projecte. La promotora del projecte és l’empresa de capital públic Bearnaise Habitat, que ha adjudicat el concurs per 8.305.451,16€ -IVA inclòs- amb una durada estimada de les obres de 10 mesos. L’equip d’empreses el conformen VALORIsport, CompactHabit, SACER PAU, 2A Design, C&A Candarchitectes, Hélioproject i GIRUS engenierie.

La residència universitària de Pau tindrà 217 habitacions individuals i 2 apartaments per a estudiants. L’edifici es construirà en la seva totalitat amb el sistema eMii de CompactHabit i constarà de planta baixa més 4 plantes. A la planta baixa hi haurà l’accés a l’edifici i els espais comunitaris, mentre que a la resta de plantes es combinaran les habitacions amb diferents patis comunitaris oferint una composició de la façana molt atractiva.

El sistema eMii

El sistema eMii, creat i patentat per CompactHabit, permet la construcció de qualsevol edifici que pugui ser projectat a partir d’una unitat repetible: habitatges plurifamiliars, residències, complexos de vacances, oficines, hospitals, escoles, entre d’altres. Els mòduls surten totalment acabats i equipats de fàbrica i s’apilen directament al lloc en què s’han de construir. Amb aquest sistema ja s’han construït altres residències universitàries a Catalunya, concretament a Manresa, Girona i Sant Cugat del Vallès. També equipaments de caràcter sanitari a Reus i Girona, habitatges de protecció oficial a Banyoles i un complex turístic a Cambrils.