Un arquitecte incorpora el sistema modular de CompactHabit a un concurs per construir un edifici de microapartaments a NY

28 Setembre, 2012
NYC new york proposal compacthabit eMii modular building affordable housing hlm logement modulaire

El sistema d’edificació modular, patentat per l’empresa catalana CompactHabit, forma part del projecte que l’arquitecte francès Lionel Scharly ha presentat al concurs per a la construcció d’un edifici de microapartaments a Manhattan. Actualment, l’ajuntament de Nova York ha posat en marxa un ambiciós pla per resoldre la manca d’habitatges, en especial, d’apartament molt petits, atés que a la ciutat hi ha un total de 1,8 milions de llars amb només 1 o 2 persones.

Les estimacions de les autoritats municipals és que a la ciutat nordamericana hi ha un dèficit aproximats d’un 800.000 micropisos, un tipus d’habitatge que CompactHabit ve fabricant els darrers anys, per al mercat català. El concurs per a la construcció de nous pisos l’ha convocat el departament de Promoció de l’Habitatge de Nova York.

El projecte de Lionel Scharly se situa al barri de Kips Bay, en el qual hi ha destacades zones comercials, grans torres d’habitatge i també edificis de diferents facultats de la Universitat de Nova York.

Recentment, a l’estat espanyol, dos equips d’arquitectura van guanyar sengles concursos d’idees per a la reconstrucció dels barris de San Fernando i La Viña, de Lorca, amb la incorporació del sistema d’edificació modular integral industrialitzada (eMii).