Dos projectes pensats amb el sistema eMii de CompactHabit guanyen el concurs per la reconstrucció de Lorca

20 Juny, 2012
Lorca resilient seismic antisismo compacthabit modular offsite emii

El passat mes d’Abril es va fer públic el resultat del concurs d’idees per a la reconstrucció de Lorca als barris de San fernando i de La Viña promoguts per El consejo superior del colegio de Arquitectos de España (CSCAE), amb conveni amb el Gobierno de España i l’Ajuntament de Lorca. Tant a La Viña com a San Fernando, els guanyadors han estat dos projectes pensats amb el sistema eMii (edificació Modular integral industrialitzada) de CompactHabit.

El jurat ha fallat a favor del projecte de “Modulorca” al barri de La Viña, equip format pels estudis d’arquitectura Amann-Canovas-Maruri. D’altra banda, al barri de San Fernando, el projecte “Modulor.k” format per l’equip de Xavier Tragant, Conxita Balcells, Joan Forgues i Carles Llop n’ha estat el guanyador.

Inicialment van ser 15 les propostes que es van tenir en compte en una primera fase, 9 a La Viña i 6 al de San Fernando. Els criteris que s’han tingut en compte, en general, han estat el disseny d’espais públics, les zones verdes, el caràcter mediterrani i el respecte a la identitat del poble de Lorca. En quant als aspectes tècnics s’ha destacat l’adaptabilitat de la arquitectura modular de les propostes permetent l’aplicació del disseny tant en situació d’enderroc total com parcial adaptant-se a les necessitats de cada projecte. El jurat també ha destacat que “la proposta és capaç d’acompanyar als blocs existents dotant-los d’una excel·lent escala urbana i humana”.

A més, la situació d’urgència ha fet que es valorés molt positivament l’agilitat dels projectes i del sistema en conjunt, ja que, la utilització del sistema eMii permetrà reduir el temps de construcció i, en conseqüència, els veïns podran ser reallotjats més ràpidament.

D’altra banda, l’alcalde Francisco Jódar ha valorat la versatilitat dels projectes guanyadors i ha afegit que responen a totes les exigències de sostenibilitat, eficiència energètica i de resistència al sisme.