CompactHabit aconsegueix el Document d’Idoneïtat Europeu per al seu sistema de construcció modular

4 Abril, 2012

El sistema constructiu d’ Edificació Modular Integral Industrialitzada (eMii), patentat per CompactHabit, ha aconseguit el Document d’Idoneïtat Europeu (DITE), una acreditació de primer ordre en l’àmbit del sector de la construcció que li reconeix valors d’alta qualitat.

Aquest document ha estat el·laborat per l’Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (ITeC), organisme autoritzat a nivell europeu i membre de l’EOTA (European Organization for Technical Approval). El procés d’avaluació ha inclòs proves de resistència mecànica, resistència al foc, permeabilitat al vapor d’aigua, aïllament tèrmic i acústic, resistència a impactes, etc.

El sistema eMii està basat en la fabricació de mòduls de formigó habitables i totalment acabats i equipats a fàbrica que, després de ser transportats, s’apilen i es connecten al solar de destí. Permet la construcció de qualsevol edifici que pugui ser projectat a partir d’una unitat repetible; habitatges plurifamiliars, residències, complexos de vacances, oficines, hospitals o escoles. Fins ara, amb aquest sistema s’han edificat pisos per a estudiants a Girona, Manresa i Sant Cugat; habitatges per a joves a Banyoles; consultoris a l’hospital de Girona; un sociosanitari a Reus i un resort turístic a Cambrils.

CompactHabit, creada per Constructora d’Aro i participada per l’empresa pública Avançsa, va rebre el 2007 un dels premis a la innovació de Construmat i ha estat reconeguda, entre d’altres, amb els guardons Fem Indústria 2010 que concedeixen la Fundació Eduard Soler i el Col·legi i Associació d’Enginyers Industrials de CatalunyaCatalunya Construcció 2010 a la innovació, del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l’Edificació de Barcelona i aquest mateix any 2012, el premi Novabuild a la innovació en construcció.