CompactHabit fabrica amb el seu sistema modular 89 consultoris per l’Hospital Josep Trueta de Girona

26 Agost, 2011
Consultorios Modulares Hospital Trueta Girona Compacthabit

Consultorios Modulares Hospital Trueta Girona Compacthabit

CompactHabit, empresa catalana que ha patentat un innovador sistema constructiu, ha fabricat 89 consultoris nous al Hospital Josep Trueta de Girona. Recentment, responsables de l’administració i de l’empresa constructora han explicat els avantatges que comporta el nou sistema que ha permès, en pocs dies, apilar i encaixar els mòduls que configuren les dues plantes de consultes externes. Aquesta obra, a més, es preveu que estigui acabada en un temps record, tres mesos i mig. Aquests espais es podran reconvertir en centre d’atenció primària un cop hagin acabat la seva funció provisional.

L’obra de les consultes externes es va adjudicar a Constructora d’Aro –fundadora i principal accionista de CompactHabit – per 3,5 milions d’euros a través d’un concurs de projecte i obra convocat pel servei Català de la Salut. El projecte es dels arquitectes Jorge Batesteza i Silvia Barberá de BBATS Consulting & Projects.

El nou edifici s’aixeca en dues plantes amb una superfície total de 3.202 metres quadrats que acolliran 89 consultoris, 15 dels quals seran per assistència oncològica. Els mòduls que conformen tant la part dels consultoris como els corredors d’accés, a les sales d’espera i també tota la resta d’espais comuns.

D’acord amb el projecte que es va adjudicar el concurs públic del departament de Salut de la Generalitat hi ha dues tipologies de mòduls: el primer, l’individual, de 25,4 metres quadrats, format per un consultori i l’espai del corredor i la sala d’espera quee s connecta d’una manera continuada amb les mòduls contigus. D’altra banda trobem el mòdul doble, de 5,1 metres quadrats, que configura dos consultoris i un espai central que permet fer la funció de corredor i de sala d’espera.