La residència d’estudiants de CH a Sant Cugat obté una menció a la innovació als Premis d’Habitatge Social de Catalunya

26 Juliol, 2013
  • El jurat ha volgut destacar un exercici ben resolt de construcció industrialitzada adaptada al territori i eficient energèticament
  • L’Associació Catalana de Promotors Públics de Sòl i Habitatge ha lliurat els guardons aquest dimarts al vespre en una gala celebrada a Sant Just Desvern

La residència d’estudiants de CompactHabit al campus de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura (ETSAV) a Sant Cugat del Vallès ha rebut una menció a la innovació en el marc dels Premis d’Habitatge Social de Catalunya 2012. Els guardons que atorga l’Associació Catalana de Promotors de Sòl i Habitatge s’han lliurat aquest dimarts al vespre en un acte a Sant Just Desvern. El director de Màrqueting i Vendes de CompactHabit, Albert Espinalt, i els arquitectes de les firmes DataAE, Albert Domingo, i Harquitectes, Roger Tudó, autors del projecte, van assistir a l’acte. El reconeixement és per a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la UTE CompactHabit/Constructora d’Aro, promotors de l’obra.

Exercici ben resolt
El jurat dels premis ha volgut destacar un exercici ben resolt de construcció industrialitzada, perfectament adaptada al territori, eficient energèticament, amb una gran flexibilitat interior i construïda al voltant d’un espai comú compartit per tots els residents.

El projecte
L’edifici al campus de l’ETSAV es compon de planta baixa i una planta pis formant 62 mòduls d’edificació industrialitzada, 57 dels quals es destinen a espais comunitaris. Cada habitatge disposa d’uns 40 metres quadrats per a un o dos estudiants. La residència funciona des de l’any passat i es va construir seguint el sistema eMii basat en la fabricació de mòduls de formigó habitables i totalment acabats i equipats a fàbrica, que després de ser transportats, s’apilen i es munten a l’obra.