CompactHabit i Constructora d’Aro reben el guardó Greenbuilding per la residència del campus de la UPC a Sant Cugat

7 Maig, 2012
CompactHabit student dorm residencia estudiantes residence universitaire sant cugat modular concrete beton formigo hormigon

CompactHabit S.L. i Constructora d’Aro han estat guardonades amb el premi Greenbuilding que concedeix la Comissió Europea als promotors d’edificis de nova construcció que destaquin pel seu baix impacte mediambiental, l’eficiència energètica i la innovació tecnològica. El projecte, que conta amb el màxim nivell de certificació energètica, és, a més a més, el primer edifici d’Espanya amb la certificació Suïssa Minergie gràcies a una reducció de les emissions de CO2 i al seu baix consum energètic.

La cerimònia d’entrega de premis es va celebrar el passat 18 d’Abril a Frankfurt i va premiar el projecte que contempla un pati central comunitari i cobert, que actua d’intercanviador de calor amb els habitatges permetent un estalvi d’un 70,79% respecte els edificis construïts amb sistemes convencionals.

A la categoria de nova edificació es van tenir en compte criteris d’innovació i d’eficiència energètica alhora d’escollir els projectes seleccionats. A la residència de la UPC al campus de Sant Cugat l’estalvi energètic anual és de 607,6MWh corresponent a:

  • 597,8MWh d’estalvi pel sistema d’edificació modular de CompactHabit i per la concepció general de l’edifici.
  • 9,7MWh d’estalvi gràcies a la implementació del sistema de micro-cogeneració.

Amb més de 1000 candidatures presentades, les premiades van ser 6 de països com Alemanya, Suïssa, Àustria, Suècia, Dinamarca i Espanya.