CompactHabit, pionera en la industrialització d’habitatges, amplia el seu radi d’acció a tota la península

5 Octubre, 2011
manresa compacthabit student dorm residencia estudiant logement étudiant FUB UPC

Aquest setembre han entrat en funcionament tres edificis d’habitatges per Universitaris a Girona, Sant Cugat i Manresa construïts amb el sistema constructiu eMii, desenvolupat a partir de la tecnologia patentada per CompactHabit.

CompactHabit, l’empresa que fabrica mòduls industrialitzats, i que en els últims mesos s’ha convertit en un dels gran referents al sector de la construcció, ha decidit ampliar el seu radi d’acció al conjunt de la península.
Fins ara, els projectes executats, tant en habitatges con en equipaments sanitaris o resorts turístics, s’han concentrat a Catalunya on el sistema constructiu patentat per CompactHabit ha tingut una gran acceptació, ja que, permet ens pocs dies aixecar un edifici a partir de mòduls industrialitzats i aconseguir alts índexs d’eficiència econòmica i mediambiental.

En el transcurs d’aquest últim mes, s’han posat en funcionament tres edificis d’habitatges per a estudiants a Girona, Sant Cugat i Manresa que estan construïts mitjançant importants valors de sostenibilitat, amb una reducció d’emissions de CO₂ de fins a un 33%. Aquests valors permetran que la residència de Sant Cugat conti amb la certificació energètica Minergie que premia la sostenibilitat i la reducció del impacte mediambiental. L’empresa, a més, conta amb un plaç de construcció que es redueix fins a un 75% en relació al sistema de construcció tradicional.

Els criteris mediambientals estan presents en tot el procés constructiu dels edificis, des de la fase de concepció fins a l’últim dia del seu cicle de vida, la seva deconstrucció i la possible col·locació en un altre solar. L’equipament integra un sistema de micro-cogeneració, que permet controlar en tot moment el consum d’energia que té lloc en cada habitatge. Totes les estances estan orientades pensant en la reducció del consum energètic i faciliten la ventilació creuada. L’estalvi d’aigua està molt present tant en el procés constructiu com en l’ús dels edificis.

Així mateix, disposen de cisternes per emmagatzemar aigües fluvials que es reutilitzen per a regar zones verdes i que tenen aixetes amb mecanismes economitzadors d’aigua. A més, el sistema d’aïllament individual dels mòduls els aporta unes prestacions d’estalvi energètiques espectaculars, que, segon un informe extern encarregat per l’empresa, pot arribar al 33%.